Vapaaehtoistoiminta

Pirkanmaan omaishoitajat ry PIONIssa vapaaehtoistyö on yksi toiminnan kulmakivistä. Tule sinäkin mukaan PIONIn vapaaehtoiseksi ja anna osaamisesi, tukesi sekä kokemuksesi omaishoitajien hyväksi!

PIONIn vapaaehtoisena voit toimia eri puolilla Pirkanmaata. Vapaaehtoiset osallistuvat omalla panoksellaan tärkeään tehtäväämme auttaa omaishoitajia ja hoidettavia. Voit osallistua toimintaan joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Vapaaehtoisella ei tarvitse olla kokemusta omaishoitajuudesta, vaan kiinnostus,
empaattisuus ja lämmin sydän riittävät.

Millä tavoilla voit auttaa?

Pionilla on vertaisryhmätoimintaa pitkin Pirkanmaata. Suurin osa ryhmistä on puolisonsa tai vanhempansa nykyisille tai entisille omaishoitajille. Muutama ryhmistä tarvitsee pysyvästi uutta ryhmänvetäjää, osa tarvitsee epäsäännöllisesti tuuraajia. Muutama ryhmä on perustettu lastensa omaishoitajille, ja näissä ryhmissä tarvitsemme mm. lastenhoitajia. 

Vertaisryhmiin kaivataan myös ohjelmaa. Voit tulla ryhmiin kutsuttuna pitämään esim. luentoja, työpajoja, liikunnallista ohjelmaa tai vaikka esittämään musiikkia. Tapoja virkistää omaishoitajia on paljon ja vain mielikuvitus on rajana.

Hengähdystauko omaishoitajan arkeen

Voit helpottaa omaishoitajan arkea vaikka ilmoittautumalla kauppa-avuksi, avustajaksi asiointikäynneille tai muuten vain ystäväksi. Omaishoitajat kaipaavat usein ystävää, jolle voi puhua raskaistakin asioista. Monesti edes pieni hetken hengähdystauko omasta arjesta on omaishoitajalle ratkaisevan tärkeää omien voimavarojen säästämiseksi.

Säännöllisen vapaaehtoistoiminnan lisäksi on myös muita tapoja osallistua. Vapaaehtoisena voit tarjoutua esimerkiksi talkooavuksi tapahtumiin. Vapaaehtoisena voivat toimia yksityishenkilöt, harrasteryhmät, yhteisöt tai yritykset. Olemme avoimia uusille ideoille ja ehdotuksille.