Vapaaehtoistoiminta

Pirkanmaan omaishoitajat ry:ssä vapaaehtoistyö on yksi toiminnan kulmakivistä. Tule sinäkin mukaan PIONIn vapaaehtoiseksi ja anna osaamisesi, tukesi sekä kokemuksesi omaishoitajien hyväksi!

PIONIn vapaaehtoisena voit toimia eri puolilla Pirkanmaata. Vapaaehtoiset osallistuvat omalla panoksellaan tärkeään tehtäväämme auttaa omaishoitajia ja hoidettavia. Voit osallistua toimintaan joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Vapaaehtoisella ei tarvitse olla kokemusta omaishoitajuudesta, vaan kiinnostus,
empaattisuus ja lämmin sydän riittävät.

Millä tavoilla voit auttaa?

Pionilla on ryhmätoimintaa 14 paikkakunnalla Pirkanmaalla. Suurin osa ryhmistä on puolisonsa tai vanhempansa nykyisille tai entisille omaishoitajille. Viisi ryhmää on perustettu lastensa omaishoitajille ja näissä ryhmissä tarvitsemme mm. lastenhoitajia. Muutama ryhmistä tarvitsee pysyvästi uutta ryhmänvetäjää, osa tarvitsee epäsäännöllisesti tuuraajia.

Vertaisryhmiin kaivataan myös ohjelmaa. Voit tulla ryhmiin kutsuttuna pitämään esim. luentoja, työpajoja, liikunnallista ohjelmaa tai vaikka esittämään musiikkia. Tapoja virkistää omaishoitajia on paljon ja vain mielikuvitus on rajana.

Hengähdystauko omaishoitajan arkeen

Voit helpottaa omaishoitajan arkea vaikka ilmoittautumalla kauppa-avuksi, avustajaksi asiointikäynneille tai muuten vain ystäväksi. Omaishoitajat kaipaavat usein ystävää, jolle voi puhua raskaistakin asioista. Monesti edes pieni hetken hengähdystauko omasta arjesta on omaishoitajalle ratkaisevan tärkeää omien voimavarojen säästämiseksi.

Säännöllisen vapaaehtoistoiminnan lisäksi on myös muita tapoja osallistua. Vapaaehtoisena voit tarjoutua esimerkiksi talkooavuksi toimipisteisiimme ja tapahtumiin. Voit osallistua myös osaamisesi kautta: otamme toimintaamme mukaan mielellään esimerkiksi vapaaehtoisia toimittajia, valokuvaajia, kääntäjiä ja koodareita. Vapaaehtoisena voivat toimia yksityishenkilöt, harrasteryhmät, yhteisöt tai yritykset. Olemme avoimia uusille ideoille ja ehdotuksille.

Jos kiinnostuit vapaaehtoistyöstä PIONIssa, ota yhteyttä toimisto@pioniry.fi 045 8751417