TV-juhlajumalanpalvelus, Kangasalan kirkko 29.08.2021 klo 10.00 – 11.00

  • Aika: 29.08.2021 10:00 – 11:00
  • Paikka: Kangasalan kirkko, Ainontie 1, 36200 Kangasala

Omaishoitajaliiton 30-vuotisjuhlavuoden TV-juhlajumalanpalvelus, Kangasalan kirkko 29.8. järjestetään yhteistyössä Tampereen hiippakunnan, Pirkanmaan Omaishoitajien, Tampereen Seudun Omaishoitajien ja Omaishoitajaliiton kanssa. YLE televisioi jumalanpalveluksen.

Kangasalan kirkko on 1760-luvulla rakennettu kivikirkko Kangasalan keskustassa Kirkkoharjun kupeessa. Kirkon on rakentanut Antti Piimänen Ruotsin yli-intendentinviraston laatiman suunnitelman pohjalta.

Kirkko on äänestetty Suomen saavutettavimmaksi kirkoksi Radio Dein ja Kirkkohallituksen järjestämässä kesäkilpailussa. Ehdokkaita Suomen saavutettavin kirkko -kilpailuun valitsi kirkon vammaistyön neuvottelukunta. Ehdotuksia pyydettiin myös vammaisjärjestöiltä. Kisan tavoitteena oli lisätä tietoisuutta saavutettavuudesta ja nostaa esiin myönteisessä hengessä niitä tapoja, joilla saavutettavuus toteutuu eri kirkoissa. Kilpailun kautta haluttiin tehdä näkyväksi saavutettavuutta, esteettömyyttä ja moninaisuutta.