Virtain Perinnekylässä käytiin

Iso bussilastillinen aktiivisia pionilaisia parkkeerasi Virtain Perinnekylän pihaan kauniina kesäpäivänä 29.6.

Päivä oli todella lämmin ja retkikohteessa oli nähtävää: kävimme vanhoissa aitoissa, näimme savusaunan vuodelta 1840, harakkamyllyn, sotaveteraanimuseon ja kanavamuseon.  Rohkeimmat tallustivat pitemmälle tutkimaan tukkijätkien kämppää. Hollitalli ja pitäjänmakasiini ja alueen muut vanhat punamultaiset rakennukset kierrettiin.  Oli mukavaa lounastaa hyvin, ja jatkaa ostosten tekoa alueen lahjatavara- ja taidemyymälöissä. Kioskilla sai ostaa jätskiä, kotieläinpiha ja ratsastustallikin nähtiin ja napsittiin kuvia hevosista heinäpellon laidalla. Herraskosken kanava näytti auringossa säkenöivät kuohunsa ja frouwasväki ilahtui korumyymälästä, kynttilöistä, villakankaista ja saviesineistä,  joita osteltiin mukaan. Kahvittelun jälkeen olikin aika palata virkistyneenä takaisin kotiin. Kyllä lämpö helli, noin 25 C, ja takaisin tullessa pidettiin pientä huoltoasemataukoa. – ”Lisää tömmöistä”, hihkui moni. .- No syksyllä taas reissataan! Kiitos matkalaisille.