Kartano-ja ostoskierros Humppilassa

Syyskuun 20 päivänä 2017 Lähdettiin isolla PIONIN porukalla kartano- ja ostosretkelle Humppilaan. Pääsimme tutustumaan Humppilassa sijaitsevaan Urpolan kartanoon. Tila on ollut saman suvun halussa jo 1800-luvulta. Nyt Kylämarkulan pariskunnan huomassa voi asua maaseutuhotellissa ja nauttia tilausravintolan antimista. Alueella on Taidemakasiini Itu,  Viikinkisauna  – oikea vanhan ajan savusauna ja hurmaava Tilkkutex-myymälä, josta löytyy ihaniatarvikkeita käsityön ystäville!  Piipahdettiin myös Kytösavun Tehtaanmyymälässä ja lounasta nautittiin Lasikello-Cafeessa. Takaisin palattiin läpi Urjalan  ja laulettiin ”Läpi Urjalan ja kautta Huittisten, kuuluu hirveä jyske varstojen”.  takapenkin ”terroristit” vaativat piipahtamaan Urjalan Makeistukussa. Kotiin palattiinkin päivään tyytyväisenä ja nauru kaikui bussissa moneen otteeseen. Viesintävastaava Aulikki Järvinen-Nummi luotsasi hauskaa matkaa kertoen paljon historiallista asiaa ja  unohtamatta pikku-Kallen vitsejäkään. – ”Tää oli niin hauska  ja lämminhenkinen matka, että tämmösellä kokemuksella jaksaa koko pitkän ja kylmän talven yli”, totesi yksi reissaavista herroista.