Runoryhmä Torni aloitti syyskauden

INNOSTUNUT TORNI -runoryhmä

PIONI-Pirtillä joka toinen torstai kello 14:00 kokoontu Runoryhmä Torni, jota vetää FM Anneli Salonen (pöydän päässä valkeassa jakussa).

Aluksi ryhmän jäsenet saivat tehtävän kuvailla itseään adjektiivein: ”energinen, työhullu, analyyttinen, rakastunut, utelias, tytyväinen ja moottori”. Kahvin kera juttua riitti.

Jatkossakin runoryhmässä juodaan kahvia ja  tavoitellaan yhteisöllisyyttä ja vertaistukea; luetaan runoja ja keskustellaan niiden herättämistä ajatuksista. Jenni Haukion toimittaman ”Katso pohjoista taivasta” -teoksen runoja  luetaan jokaisella osallistumiskerralla, yksi runo kultakin itsenäisyyden vuosikymmeneltä.

Yllä viestintävastaava Aulikki Järvinen-Nummi ja prof. Taimi Tulva pitävät runoista ja ovat ihastuneet Jenni Haukion runokirjaan.

Tässä ryhmässä ei kirjoiteta runoja. Mukana saa olla myös pelkästään kuuntelijana, ei tarvitse itse lausua, jos ei halua osallistua. Ensimmäisellä kokoontumiskerralla kutsuvieraana oli professori (emerita) Taimi Tulva Tallinnasta. Hän korosti, että yksi yhteiskunnan kehittämisen väline voisi olla runo. – ”Yhteiskunta koostuu yksilöistä ja se, mitä tapahtuu, heijastuu myös kirjoissa ja runoissa. Runo on kenties se kauniimpi tapa kuvata yhteiskuntaa”, totesi prof. Tulva. Lopuksi ryhmän jäsen Lea lausui itse kirjoittamansa (hississä apua saatuaan)  runon;

”Onnea on hyvä sana, pieni apu, käsi lämmin, pieni sana, niiden kantamana, jaksaa taas keveämmin.”